Aksesoar

Čuveni dizajneri nakita

30.03.2015.

Pre nego što se pojavite u juvelirnici, ili sa komadom nakita pred svojom suprugom ili devojkom, predstavljamo vam top listu najpoznatijih svetskih dizajnera nakita.

10. Scott Kay

Skot Kej je naširoko poznat po svom dizajnu nakita od platine, posebno u oblasti nakita za buduće mlade. Ovaj američki dizajner, često se može videti u televizijskim emisijama koje se bave temom venčanog nakita.

9. Chopard

Firmu je osnovao Luj Ulis Šoper 1860. godina. Ovaj Švajcarski brend poznat je po preciznosti izrade najluksuznijih satova sa pokretima koji je osmisila i napravila baš ova kuća. Šoper se takođe bavi dizajnom i izradom najfinijeg nakita.

8. Van Cleef & Arpels

Francuski brend VCA najpoznatiji je po izradi nakita od dragog kamenja, pomoću njihove čuvene tehnike spajanja kamenčića zvane "misteriozni sklop".

7. Rueckheim

Iako ne toliko poznat kao dizajneri koje smo do sada naveli, Frederik Vilijam Rukhajm postao je veliko ime u svetu vereničkog prstenja, kada je 1893. izumeo Kreker Džek, grickalice od kukuruza kokičara, melase i kikirikija. U kutiji Kreker Džek uvek se mogu naći neke igračkice, najčešće plastični prsten koji može da posluži zaljubljenom muškarcu koji ne može da priušti dijamant za svoju dragu.

6. Bvlgari

Osnovao ga je grčki juvelir Sotiros Vulgaris 1884. godine. Bulgari sada čini italijanska grupa dizajnera koju poseduje francuska firma koja svetu nudi svoje unikatne narukvice i ogrlice, često ukrašene velikim dragim kamenjem.

5. Piaget

Ovu kuću je 1874. osnovao Žorž Pijaže kako bi pravio džepne satove, a danas se ova kuća bavi izradom najfinijih satova sa dijamantima, safirima i smaragdima.

4. Mikimoto

Mikimoto je poznat po nakitu od najkvalitetnijih bisera na svetu. Ova kuća je 1905. izumela spacijalni način kultivacije bisera, i danas proizvodi bisere koji su mnogo više od običnih minđuša.

3. David Yurman

Relativno novi u svetu dizajna nakita, Dejvid Jurman i njegova supruga Sibil, svoju kompaniju osnovali su 1979., i danas nude takozvane "kabl" komade nakita, napravljene uvrtanjem zlatnih i srebrnih lančića.

2. Tiffany & Co.

Veliko filmsko ostvarenje Doručak kod Tifanija nije odmoglo ovoj kompaniji, ali je firma Tifani bila svetski poznat brend još 1837., kada su u Njujorku počeli sa izradom luksuznog nakida za pripadnike najbogatijih američkih porodica.

1. Cartier

Osnovao ga je Luj Fransoa Kartije u Parizu 1847. godine. Od tada ova kuća predstavlja sinonim za najkvalitetniji dijamantski nakit i satove, koje nose poznati ljudi širom planete.

 

Aksesoar